Fysiotherapie

Fysieke klachten kunnen variëren van rugpijn, een stijve nek tot schouderproblemen en van verzwikte enkels, kniepijn tot verstuikte polsen om maar een paar te noemen. Voor veel klachten is fysiotherapie de oplossing en kan het bijdragen aan een snel herstel en hervatting van het dagelijks leven helpen. Een fysiotherapeut kan je oefeningen geven of bepaalde technieken toepassen om de klachten te verminderen en het herstel te verbeteren.

Mijn aanpak

Ik werk vanuit de visie dat het lichaam, geest en omgeving een geheel vormen. Dit betekent dat elke factor van de driehoek de overige twee delen van de driehoek kan beïnvloeden. Deze benadering heet de biopsychosociale aanpak. Factoren zoals stress, dieet of houding kunnen invloed hebben op het herstel van het lichaam. Lichamelijke klachten dragen ook bij aan stress en houdingsklachten. Daarom is van belang om tijdig hulp te zoeken bij lichamelijke klachten. Ik zal met jou samenwerken, zo nodig met andere specialisten om jouw herstel zo goed mogelijk te bevorderen.

Van oorzaak tot oplossing.

Ik zoek graag naar de ware oorzaak van het probleem. Vaak is de oorzaak van een blessure duidelijk - een val van een fiets, een gemiste trede op de trap of te fanatiek beginnen met sporten. Maar sommige klachten zijn niet zo eenduidig en kunnen zo langere tijd aanwezig blijven. Langdurige klachten kunnen een groot effect hebben op je dagelijks leven en de kwaliteit ervan. Ik vind dat het geen zin heeft een klacht te behandelen zonder de oorzaak van de klacht weg te nemen. Zo bied ik inzicht en begrip in de oorzaak van de klacht en een oplossing om terugval te voorkomen.

Postoperatie / fractuurherstel.

Na een operatie kan je door een chirurg worden verwezen voor fysiotherapie. Door een behandelplan op te stellen, samen met jou en mogelijk ook jouw chirurg bied ik hulp op weg naar herstel en hervatting van jouw dagelijkse activiteiten, werk en sport.

Kinesiotaping

Om jouw herstel te bevorderen kan ik technieken zoals kinesiotaping gebruiken. Dit kan gedaan worden als hulp voor herstel of als aanvulling op de behandeling. Er zijn geen extra kosten voor het gebruik van kinesiotaping.

Second opinion

Bij De | Fysio bied ik de mogelijkheid van een eenmalig consult voor een second opinion. Als ik je zie voor een second opinion, kan ik je niet voor dezelfde klacht behandelen. Hierdoor weet je dat je een onafhankelijke en oprechte mening krijgt.

Overige diensten.

Myofaciale mobilisatie en massage

Gewrichts mobilisatie

Spierbalans en core- stability training

Houdings- en ergonomisch advies en training

Oefeningen en zelfhulptechnieken